Utrustning och hjälpmedel för utlåning

NTF Västernorrland lånar och hyr ut utrustning och hjälpmedel för olika trafiksäkerhetsaktiviteter och arrangemang. Vi lånar ut till skolor, föreningar, boendegrupper m fl.
Alkolås, reflexmätare, krocksläde, reflexvästar eller hastighetsmätutrustning går att låna genom oss på NTF Västernorrland. Ibland behövs utbildning eller någon form av introduktion innan man får låna och använda utrustningen.

Med hjälp av våra medlemsorganisationer kan man också boka aktiviteter, demonstrationer och mätningar med funktionärer. Hör av er till oss så förmedlar vi kontakter.

* Reflexmätare. Hur syns mina reflexer? Är dom för gamla? Måste jag byta ut dem till nya. Vad ska jag tänka på då? etc.

 

 

* Krocksläden. Många slarvar med att använda bilbälte, särskilt i tätort, där man kör 30 eller 50 km/tim. I krocksläden får du känna hur det är att krocka i 7 km/tim (gångfart). När man prövat det så slarvar de flesta inte längre!

* Reflexvästar lånar vi ut för syns skull! Det är viktigt att synas vid alla slags aktiviteter, särskilt när det handlar om trafiksäkerhet..

 

 

* Hastighetsmätutrustning med display som på bilden eller för dolda mätningar när man vill kartlägga eller dokumentera hur fort det körs på 30 eller 50-sträckor vid skolor,i villaområden mm. Vi kan låna ut denna utrustning efter en kortare utbildning eller så kan vi hjälpa till att genomföra mätningen.

 

 

* Laserpistol Bärbart laserinstrument för att mäta enskilda fordons hastigheter.

  • Mona-Lill Landström
  • Västernorrland
  • 070-3698756
  • E-post