NTF Västernorrland

Trafiknykterhetens Dag 6 maj 2015

Detta är dagen då hela Sverige stannar upp och tänker på de som skadas och dödas på grund av alkohol i trafiken. Och funderar på vad vi, var och en, kan göra för att det inte ska hända igen. Trafiknykterhetens Dag arrangeras av MHF som arbetar för att ingen ska dö av

För att uppmärksamma konsekvenserna av rattfylleri har MHF instiftat Trafiknykterhetens Dag. Manifestationer mot rattfylleri äger rum i hela landet och dessutom genomför polisen en storsatsning med extra trafiknykterhetskontroller.

En tredjedel av alla som omkommit i trafiken de senaste tio åren har varit antingen drogade eller fulla enligt en färsk undersökning från Statens Väg- och Transportforskningsinstitut. Risken för att dö är tolv gånger högre för en förare med 0,2-0,4 promille, jämfört med en nykter.

Budskapet på Trafiknykterhetens Dag är att aldrig köra alkohol- eller drogpåverkad, aldrig åka med en påverkad förare och att försöka påverka andra att aldrig köra påverkade.

Trafiknykterhetens Dag arrangeras av MHF och MADD Sweden i samverkan med Bilprovningen, Körkortonline.se, MHF-Ungdom, Opus Group, Polisen och Sveriges Trafikskolors Riksförbund

  Sammanställning
från Polisen Västernorrland, flera år.


2015-05-04